Thursday, December 29, 2011

DEMAM TOUCH SCREEN !

Hello readers :)
How your holiday ? Fun or boring ? Hope y'alls have fun with your familys and friends.
So here, I'm gonna tell you, about this *see that the title ? pretty cool hah ! *ouh perasan !
well, saya bukan nak show off or what ok. berlagak or what !
I don't think about it at all !
Just untuk melepaskan rase tidak kepuasan hati. Siapa lagi nak dengar, kalau bukan korang yang baca benda ni. Rite ? *aku kisah ape. HAHAH :D sorry lah kalau tak suke, just get out from my silly blog !
Ok, asyik membebel dari tadi tak tentu pasal, and korang pasti tertanye ape kaitan dengan title post kali ni. *tarik nafas, hembus. lalallalla
Ape yang korang rase kalau semua family korang pakai phone touch screen, tapi korang pakai phone tekan-tekan je. Haih ! Sedih betul nasib hambe !
Sama geng la kite ye, yang mane-mane nasib macam ni. Sabo lah banyak-banyak. Mungkin Tuhan balas mende lain. Amin.
Kalau tak percaye cakap saya, saya ade bukti yang sangatsangat kukuh la !


SEE SEE SEE !

ok, kaki tuh buat-buat tak perasan je, fuh !

Dari kiri - ABAH, UMI, aku lah tu *sedih betoi, ROQI, NU'MAN.
Guane guane ? Sesape nak sponsor aku beli SAMSUNG GALAXY TAB 7.0 PLUS ?
Dah lah besor, touch screen lagi. Baru lah gong pakai. HAHHA :D
Baru boleh masuk geng gini. Betoi tak ?
1 Keluarge belake touch screen, wawasan 2012 yang baru :)

Monday, December 26, 2011

ONE ♥

I hope he will trust me and never leave me. I swear that I'll never leave you. Because for me, you're the one who bring the happiness in my life. The one who taught me the meaning of love. Sorry for being so childish, I don't mean it. Really.
I'm really sorry.

THE ONE THAT I LOVE





I hope our relationship will better from day to day. I hope you will understand. I'm sorry :(

Thursday, December 22, 2011

UNLIMITED !

I MISS HIM
A LOT !

*gambar malam ni untuk awak, Haziq :)

Saturday, December 17, 2011

I WANT ONE ! Please :)



Apa tu basikal fixie? Best ke?


Basikal fixie tu dalam bahasa inggeris fixie bike(fixed-wheel bicycle). Maksudnya, basikal fixie ini takde roda bebas (freewheel) di mana paddle sentiasa bergerak apabila basikal sedang bergerak. Basikal fixie ni tak macam basikal biasa di mana, ketika basikal fixie sedang bergerak, kita boleh relaks tak perlu kayuh !
Selain tu basikal fixie ni boleh di kayuh secara reverse dan ianya tidak mempunyai brek. Selalunya fixie bike ni datang dengan warna yang striking dan design yang memang cun :)


Sekarang ni memang tengah hot ! Merata-rata kita boleh tengok fixiebike ni. Bukan setakat remaja je, bapak remaja pun gilakan fixie bike ni. Harga sebijik basikal fixie ni serendah ratusan ringgit dan boleh mencecah ribuan ringgit.



So my beloved Abah, saya tak kire ! Saya nak jugak satu ! Boleh pusing-pusing sebab bosan sangat duduk melenguk kat rumah. Nak dapat lesen pon lambat lagi, lesen basikal je lah yang ade sekarang ni. Payah gini. HEHEHEHE :P

HATE IT SO MUCH !

I hate COPYCAT ! Of course I hate it !

Totally surely I hate COPYCAT !


Here,

I guess someone has took my idea.

Her/His blog, just look like me. Not totally copy it.

But certain. I guess so !

My animations(on the right side) in my blog, look like someone had copy it into her blog.

My clock( on the right side too) in my blog, look like another person took it and put it in her blog.

I had found two persons, so what can I do to stop this things happen again, again and again.


Yoyoyo !

Heh y'alls, should we kill this 2 persons and cook them !

OMG !

YOU (both of you la, stupid !)

Do not have any idea for your own blog, hah ?

Poor both of you ! Very pathetic !


Janganlah copy sebijik ! Tiru idea, just ok.

But kalau tiru sebijik macam nak cari nahas je nampaknye.

Dah dah ! Baik korang delete or cari yang lain ! Go away !

Fuh, payah betul kalau ade orang macam ni. Adui.

Tak maju Malaysia kalau ramai sangat COPY m'copy ni kian menjadi-jadi.






Pesanan ringkas dari PEMILIK BELOG INI ! *tersangat lah baik hati bagi orang copy sane sini *

Wednesday, December 14, 2011

DEAR DIARY.

Dear Wan Haziq,


I wrote this to tell you what I feel. I'm so so sorry if you don't like it.



Saya tahu saya banyak buat salah pada awak, tapi saya mintak maaf.

Saya cuba jadi yang terbaik untuk awak, bukan saya tak cuba. Saya tak tahu awak nampak atau tak.

Saya sedaye upaye ikut semua cakap awak, tapi saya harap awak hargainya dan awak buat perkare yang sama. Saya tak pernah mintak lebih, tapi saya cuma nak awak tahu betapa saya sanggup lakukan semua tu sebab saya sayangkan awak. Saya nak awk jaga perasaan saya sama seperti saya jaga perasaan awak.

Saya cuba sedaye upaye saya tak buat perkare yang awak tak suka, tapi saya mengharapkan perkare yang sama dari awak.

Saya tahu saya tak berape pandai bila nak pujuk awak, tapi saya berusaha untuk pujuk awak.



YA TUHANKU, AKU AKUI KEKUASAANMU, NIKMAT LAGI RAHMAT BUAT DIRIKU TIDAK TERBALAS OLEHKU, YA ALLAH. YA TUHANKU, HAMBAMU INI MENSYUKURI RAHMAT YANG KAU BERI, UMPAMA REZEKI YANG MELIMPAH RUAH, YA ALLAH. ALHAMDULILLAH. DENGAN RAHMAT-MU YA ALLAH, KAU PERTEMUKAN KAMI, MAKA SATUKANLAH HATI KAMI, TITIPKANLAH RINDU ANTARA KAMI, MEKARKANLAH CINTA ANTARA KAMI. LANTAS, PELIHARALAH KAMI YA ALLAH.



JADIKANLAH KAMI ANTARA PASANGAN YANG BERSYUKUR. DENGAN RAHMAT-MU, YA ALLAH, SINARILAH HATI KAMI DENGAN NUR IMAN YANG BERGEMERLAPAN, AGAR KAMI TIDAK HANYUT DENGAN GODAAN DUNIA YANG HANYA PINJAMAN SEMENTARA. AMIN.



Will always love you, always have and always will -Siti Asiah Abd Manan

JOURNEY :)

So, here I am. Hello readers ! Sihat ? Saya tak berape nak sihat sebab dua hari berturut-turut pergi jalanjalan from early morning till night ! Fuh, so tired !




It's a rainy day here. Tengok 3 ekor gajah tu cantik and colourful ^^




At last, sampai jugak at Maqam Habib Nuh. Kalau datang Singapore, tempat ni memang wajib dikunjungi oleh family saya lah. Dari kecik smpai lah saya besar, maqam ni banyak berubah. The view look very nice rite ? :)


My grandmother, I love you so much :)



Al-Fatihah



At the Garden D'Habib :)






At Bedok Reservoir Road, Tuk Yam's house :)



It's me. Look like Datin. HAHAHAHA


The center : Tuk Yam ^^


Muka letih sedang ditonjolkan. HAHAHA




Hari yang sangatsangat penat. And saya sangat rindu pada Haziq <3

Friday, December 9, 2011

OH, How I Really Miss Him ;(

Maybe when you read this, I'll be at Singapore. Here, I'm gonna tell you deepdeep in my heart.


I really really miss you so badly !





Caution : Saya nak culik orang ni kalau saya larat nak angkat lah sebab dia buat saya mengigau setiap malam. Haih !


Happiness is everytime I see your sweet smile.

SEKOLAH ;(

Assalammualaikum. Sihat ? Saya sihat, alhamdulillah ! Cuma sedikit kebosanan yang sedang berombak-ombak melanda. *eceheceh. maklumlah cerita Ombak Rindu sekarang ni melanda kat pawagam tu. lalalalalalalalla..



Hari ni saya cuma duduk rumah, tengok TV, online, kemas bilik, kemas baju yang bersepah-sepah atas lantai. Haih, anak dara apa nih ! Sabar je lah wahai umi and abah ku *kenyit mata sikit* hehehehe


Saya takde kerja nak dibuat lepas SPM 2011 ni, so duduk rumah tunggang terbalik. Duit makin hari makin terhakis sebab diri sendiri yang makan duit tuh. Hadui ! So, terpaksa lah merayu-rayu kat Abah, buat muka kasihan sikit mintak duit oh duit.



Otak serabut memikirkan ape yang nak dibuat. Kalau dulu kat sekolah, boleh buat essay, bace memory booster sampai naik pening kepale, kacau orang, lepaklepak dalam kelas, bergossip sane sini. Sekarang ? Hidup sendirian lah wahai Siti Asiah weih ! Merempat lah kau sorang-sorang *hatiku berkata. Fuyoh ayatku mengalahkan Sasterawan negara ! Hahahaha.




Dulu, saya lah yang tak sabar nak habis SPM 2011. Sekarang mula menangis sebab teringatkan sekolah. Aku menangis ke ? Oh, tidaktidak ! Hanya kerana sekolah takkn ku menangis ! Kalau KAWAN-KAWAN tuh boleh la aku terima lagi. aiceh !





Gambar kenangan mase sekolah dulu. Ceh, macam lah aku tinggalkan sekolah dah berzaman. Ahaks ! Kalau dekat sekolah, boleh la CC samasama. You know CC ? Alah, Cerdas & Cergas. I guess so. Hahahaha. Tengok muka aku dengan Auni Ali, semangat berCC sampai tudungku menjadi bulat. haih. Ni duduk rumah buat lemak je tau, kalau kat sekolah boleh paksapaksa kawan-kawan exercise samasama tak kire pagi or petang. ade betul jugak katekate aku yg penuh hikmat ni. hahaha





Sekolah jugak best sebab dapat sembahyang jemaah samasama dengan kawan kawan seIslam kita lah. Walaupun aku banyak kali escape, *tapi aku sembahyang kat dorm tau ! tanye Auni Ali yg segeng dengan aku. kuikuikui ! Terjaga jugakla solat saya sepanjang duduk kat sekolah, kalau dekat rumah, memang subuh gajah lah aku kadang-kadang, depends on alarm yg diset awal-awal lagi lah. rindu bunyi siren kat sekolah, hadui ! Suara ustazah ******* apetah lagi ! Assalamualaikum ! ( Die sedang kejutkan orang dari lamunan tidur) hahahahhahah. Ape pon ustazah, thank you sebab mengajar kiteorang untuk menunaikan solat dengan sebaik-baiknya :)




SEMSAS, sedap tak name sekolah saya ? Bagi saya ok lah, gah jugak rase. hahahahaha. Dulu, kalau study samasama kankankan ? Oh, how I really miss Haziq so mucchh ! Haziq belum habis exam lagi, 14hb ni insyaallah dia dah habis. So we can meet each other ok ? heheheh *galok. Sorry kalau ade readers tak suka bila saya cakap pasal dia. Well, nobody perfecto :) By the way, saya nak ucapkan terima kasih bebanyak kepada Tok Guru saya, Wan Haziq Hisham and he won the award of the best teacher ever ! hehehehehehe. Tapi jadi Tok Guru saya je lah, yang lain ke tepi ke tepi ye ! Mine only. Terima kasih la sebab jadi cikgu saya yang tak bebayar. Kalau saya jadi cikgu awak, kena bayar lah ye. Nak mintak hutang nih. Ari tu tolong buat folio TK, buat essay, buat lah segala macam-macam and jadi cikgu MATHS sebab awak kena tuptup ari tuh. aiseh ! So bila nak bayar ? heheheheh. takde lah, saya taknak sesen pon. *eceh. ayat baik.







Untuk adik-adik yang akan kembali ke sekolah pada 4hb. 01. 2012, selamat menjalani zaman persekolahan dan hargai setiap insan yang ade di bangunan sekolah tuh ! Anda pasti akan merinduinya seperti mana yang saya rindui sekarang ni. Satu lagi, jangan nak perasan yang korang dah habis sekolah ok ? Study smart and study hard for PMR & SPM 2012. Goodluck :)





SEMSAS HIDUP BERJASA ! *sedihsedihsedih ;(

Tuesday, December 6, 2011

THE END

Here I gonna tell you how I feel about my last day of school :)



VERY VERY VERY EXCITED !



Rasa tak boleh nak duduk diam dalam hall tu

*haih, kena ambil exam BIOLOGY PAPER 3*

Dah gaya cacing kepanasan dah duduknye. hehehehe ^^



Masa dah siap jawab tu, check balik takut ade yang silap ke,

Alhamdulillah, boleh jawab. Nasib baik experiment tuh baru je bace sebelum masuk hall. hahahaha

Then, usha-usha orang kat dalam hall tu, tengok kanan, tengok kiri, then tengok jam. HAHAHA



After 3.30 pm, WE'RE INDEPENDENT NOW ! Yaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhooooooooo !

Sangat-sangat ditunggu saat ni. Rasa nak melompat-lompat pon ade.

So balik la kelas yang tersayang, 5 SEPAKAT and buang semua kertas-kertas yang selama ni menyerabutkan otak !

Sijil-sijil pulak disimpan dengan rapi. Hehehehe.

Aktiviti pemulangan buku teks berjalan dengan SANGAT LANCAR weih !

Sebab tak sabar nak balik hostel nak tunjukkan yang kiteorang dah MERDEKA weih ! MERDEKA ! HAHAHAHA :DD



For, LKTK students yang kat SEMSAS tuh, study ye kawan-kawan. Kalau lapar contact lah kiteorang kat luar nih. Kiteorang sedia membantu anda dengan menghantar makanan. hehehe ^^

GOODLUCK GUYS :*