Monday, January 30, 2012

WESTERN TASTE

Hello everyone (boys or girls) :) How's day ?
Fun or really borinnnngggg ? Ehem-ehem (batuk)
To Penganggur SPM : JANGAN BAZIRKAN MASA DENGAN STUFF-2 yang MENGARUT.
Let's see the contohss : B'FB SAKAN, TIDUR SAKAN, MALAS SAKAN !
No ! No ! No ! 
Tak elok okay, my advise to you all :)
Seelok-eloknyaa, tolonglah mommy masak, mengemas rumah, ikuti kelas memandu, kelas masakan & blablablablabla :) Okay ? (GOOD-GOOD)
Macam saya (bangga okay) KIDDING 


Yesterday, actually I ada masuk kelas WESTERN FOOD tahu. (okay, Abah paksa)
The class started from 9 am until 5.30 pm. (Makan pagi & tengah hari disediakan, OHSEMM)
Nak tahu hasilnya selepas mengikuti kelas tersebut ? (Alhamdulillah, tak mengantuk)


TADAAAAAA ! 


Chickens & Fillet Fishs coated with Bread Crumbs


Sirloin mix with Olive oil, Paprika, Mustard, Rosemary, Thymes 







 Black Pepper Steak on the grill







Vegess 


 This is Mashed Potato, NOT DURIAN BEFORE MAKE INTO TEMPOYAK


Tartar Sauce, NOT TEMPOYAK okay 


Left- Black Pepper Sauce, Right- Mushroom Sauce


BLACK PEPPER STEAK, Ready to eat :)


CHICKEN CHOP, ready to eat :)


FISH & CHIP


FRUITS SALAD




THANKS TO OUR CHEF ZID FROM HYATT HOTEL, TELUK CHEMPEDAK :)




It's TAPAU TIME, YAHOOOOU !




PESANAN UNTUK HAZIQ : SAYA BERSEDIA BERKHIDMAT UNTUK AWAK DENGAN MEMASAK :)



Saturday, January 28, 2012

I’M A FISH OUT OF WATER WITHOUT YOU.


HE ATE MY HEART ♥





P/S: I LOVE YOU

'Love is missing someone whenever you’re apart, but somehow feeling warm inside because you’re close in heart'

Friday, January 20, 2012

MENGAPA WANITA SUKA WARNA PINK

Warna merah jambu atau pun pink begitu sinonim dengan anak perempuan. Jika ada bayi perempuan lahir, maka semua aksesorinya diberi warna pink. Kalau lelaki, maka warnanya biru. Andai ada lelaki pakai baju pink, maka akan diejek, “Ah! jambu betul kau ni, macam pondan!”. Mengapa warna pink dikaitkan dengan perempuan? Pakar psikologi daripada University of Newcastle dalam jurnal Current Biology memaparkan sebab musabab ilmiahnya.

Sebabnya, korang tanya lah sendiri Dr Anya Hurlbert :)
AHAHHAHAHA ♥


Tempahan boleh dibuat :) HEHEHE
[HOMEMADE]

Thursday, January 19, 2012

SENYUM : TANDA KETABAHAN ♥

Senyuman orang tua kita yang tidak boleh dibeli dengan wang ringgit. Cukup bahagia dan gembira bilamana mereka melihat anak-anak pulang kekampung, walaupun takda bawak apa-apa pun (aduyai).
Kadang-kadang mereka sembunyikan masalah sebenar, dengan mengantikan senyuman. Senyuman itu penawar duka :)
Berapa banyak kali kita senyum dalam sehari ? erkk aku pun tak tak tahu berapa kali. Tapi dalam sehari mesti ada maa. Bila berbicara tentang senyum. Adakah anda akan senyum secara tiba-tiba bila baca entry ini? Ingat orang gila ker apa senyum tiba-tiba.
Bila masanya kita akan senyum tanpa kita sedari?
Memang banyak perkara yang boleh kita senyum tanpa kita sedari. Kalau nak disenaraikan memang sangat banyak. Senyuman yang kita dapat dari orang lain buat hati ini pun senang hati ma.
Kuasa senyuman.
Kita percaya dengan kuasa senyuman ini mampu menundukkan ego yang sedang mengelegak (hati panas) apabila orang itu sedang sangat marah. Kita buat muka rileks, cool dia pun mesti cool punya. Pengalaman mengajar kita bagaimana cara untuk kita berkomunikasi dengan betul.
Pengaruh Senyum:
Seorang muslim memandang hal ini dengan kaca mata lain, iaitu kaca mata ibadah, bahawa tersenyum adalah bahagian dari mencontohi Nabi saw. yang disunnahkan dan bernilai ibadah. Para pakar dari kalangan muslim mahupun non muslim melihat seuntai senyuman sangat besar pengaruhnya.
Nah, janganlah asik nak bermasam muka jer. Mulakan hari anda dengan senyuman. Tapi kadang-kadang kena ikut mood juga, jangan diikutkan sangat. Agak-agak siapa rakan-rakan kita yang susah sangat nak senyum? (sedang memikirkan siapa kawan aku yang susah nak senyum)
P/s: Kena senyum sepanjang bertugas, (masa kerja part time jadi promoter). Sesiapa yang jadi promoter tu yee.
1# Terlebih senyum kalau macam nie, ada faham ?
2# Senyum terbukak sikit mulut. Ada faham ?

So, mana satu pilihan senyuman korang ? Lu pikirlah sendiri !

Wednesday, January 18, 2012

KAU + AKU = SAHABAT

Dua tiga kapal berlayar di samudra
Ayo sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia
lalalalala
blablabla
Mencari sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbedaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

*okay, dah semput sudah -.-*
[ Aku main skip-skip itu punya lagu]
JANGAN LUPA LIRIK TAHU !
Tibaa.

Hello peeps ! How are you ? Sehad ? Tak sihat makan ubat tau :)
PREVENTION IS BETTER THAN CURE. Tibaa.
Masa cuti-cuti nie [ bagi penggangur lepasan SPM 2011 ],
mesti & confirrrm ! korang RINDU GILAA dekat sahabat andai mahupun awekss-2 or pakwess-2 kat luar sana kan kan ?
BETUL BETUL BETUL *cara Upin & Ipin*
Siapa takde KAWAN BAIK / KAWAN JAHAT kat sini ? Angkat kaki sebelah. HAHAHA
Kesian kat sesiapa yang takde tuh. tssssk :'(
Sabar ehh. Tak mahu lah sedih-sedih nie. Tak syok okay ! IMAGINARY FRIENDS ada membantu. aisehh !
Saya ada KAWAN BAIK, of course lah ada :) Baru syok buat JAHAT [ kawan jahat ]
HAHAHAH
Nama dia - NUR IMANITASHA :) Dia perempuan tau. Of course lah perempuan takkan Lessy kot [ Tibaa ]
SAYA SAYANG GILAA SAMA LUU ! wah, romantik habis !

Gambar zaman Tok Kaduk. Tibaa terjumpa dalam pendrive buruk KINGSTON. Huahuahua

Saya masih suci lagi yee. Dia pon sama :) Walaupun selalu tidur sama. HAHAHA

Comel tak, comel tak ? Ouh. sangatlah perasan !

Masa saya sakit bukan sakit tenat okay, dia lah yang jaga saya.
Dia lah tolong saya kalau saya tengah berserabut.
Dia lah yang selalu teman saya tidur.
Bagi saya, dia adalah segalanya & tiada yang setanding dengannya. Saya harap, kita akan bersama lagi. Insyaallah :)
tssssk, sedih ! Huwaaaa ;(


http://www.emocutez.com



Monday, January 16, 2012

A THOUSAND YEARS ♥

Heartbeats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I’m afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

Time stands still
Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What’s standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this
One step closer

I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I love you for a thousand more

One step closer
One step closer


I have died everyday waiting for you
Darling don’t be afraid I have loved you
For a thousand years
I love you for a thousand more

And all along I believed I would find you
Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years


I love you for a thousand more

Tuesday, January 10, 2012

I MISS MY WIRA AND WIRAWATI NEGARA :)

Hello peeps :) How are you ? My life was so boring after school holidays end.
I've to live in the house alone ! OMG. Everyone need to go to work and school. Okay, that's fine :)
Because I can do what I want to do at home. Like cuba resipi baru, ohh well :D

Entry today is for my lovely wirawati ♥
Her name, SITI NURUL AUNI.
I miss her so badly. We're always gossiping everyday. HAHHA
We ♥ to LAUGH, ENJOY, MAKE SOME NOISE, SINGING AT MIDNIGHT.

Sad, so sad. *haaaaaaaaaaaaa*
We're not in hostel anymore. You're now at KEM PLKN. Me ? At home.

To my LADY GAGAH, AUNI :)
May GOD bless you dear.


*Looking ugly with the awning tudung, seriously*
But I don't mind, it's my mom tudung. HAHAHAH