Wednesday, December 29, 2010

I MISS YOU, DARL !

Esok, we will meet. OMG ! I miss you a lot dear :)

Can't wait to see you.

P/S: Jgn lupa pick up me ok ! Hahahahahahaha




I love you, Ajik.

Friday, December 24, 2010

I'm SHOPHOLIC :)


Year End Sale !
Wohooooo ! Awesome !


p/s: Nak yg tuh ! Nak yg ni ! Sume lahh ! Please Abah :)

Sunday, December 12, 2010

REZEKI JANGAN DITOLAK, Hahahaha.

Hello Hello Hello.
Last night, I'm had a great dinner.
Annual Dinner Flexsys Chemical, Dad's company at Legend Hotel, Cherating.
Sampai2, kteowg dpat meja depan sekali, sbb Abah The Manager, Hahahahahaha.


At beginning,
Ucapan dr HR.

P/S: HR tuh Human Resource, rasenye lah ! Tak pasti. My mom yang cakap, ta tau lah betul ke tak.

Boring nak mampos! So, nie lah aktiviti kteowg : Roqi- Men psp smbil dengar lagu.
Nu'man- Men Nintendo
Siti- Dengar Mp3 smbil mesej Ajik.


Lepas tuh, ada teka-teki, MC swoh teka lagu ape nih,
*MISSION IMPOSSIBLE*
Aku dah tau, tapi malas nak naik pentas.

Hahahahahhaha :D



Adik2 ku yang lain sume bangg MC tuh, ' Bile nak mkn nihh ! Asyik membebel jeh memanjang'
Then, baru lah TIME FOR EAT !
Aku pon beratur lah amek makanan, sbb buffet kn. So, kena beratur. Huh !
Roqi belakang aku. Die potong line budak2 yg belakang aku. Hahahahaha :D
Aku support jeh !

Then, lepas makan, blablabla.
My mom, me and my two brothers. Boring giler !
So, kteowg keluar pi swimming pool. Then pi Lobby.
Hmm, mcm2 ada kat lobby, snookers, football pool.


Setelah beberapa game dah main, so kteowg stop.
My mom dduk kat lobby tuh,
Aku makan ice-cream, yummy !
Nu'man still main lagi tp kali nih ngan Abah.
Roqi, jln2 area lobby.
Then die terjumpa PSP3000 kat kawasan lobby tuh. Wow ! Interesting !
So, die amik je lah.






P/S : Story nih telah diringkaskn. Harap maklum. Roqi nih dah ade satu psp kaler putih now, die ade 2 lah psp. Tamak pnye adik ! Hahahahahaha.

Friday, December 10, 2010

ICE CREAM :)



Ice cream is a frozen dessert usually made from dairy products, such as milk and cream and often combined with fruits or other ingredients and flavours.





Everyone love to eat ice cream especially me, addicted it ! Hahahahaha.





Ice cream Baskin Robbins, wow! Syok habis ! Hehehehe.




I miss you Haziq !

BIRTHDAY GIRL.

HAPPY BIRTHDAY TO YOU, HAPPY BIRTHDAY TO IMANITASHA !








That's her ! She's my Bestiez :) I miss her a lot !
12/10/2010, her birthday. Sorry, tak dpat sambut sama-sama.




Remembering the good times, We've had together
On your birthday and always. Missing you and wishing you a very Happy Birthday!
Hope you have a wonderful celebration :)

Thursday, December 9, 2010

PESANAN KEPADA PEROKOK !



Sebut je rokok, semua org tau.
Budak tadika pon tau, cuma budak tadika tak tahu kegunaannya,
And kenape rokok nih dihisap oleh org besar, sampai-sampai dieowg terikut jgak.

Sy bukan nak cerita pasal sejarah rokok / kebaikan & keburukan rokok.

Sy nak senaraikan beberapa perkara berdasarkan observation sy selama nihh yg b'kaitan 'MASALAH' yg dibawa oleh perokok !
1) Jangan merokok di tempat awam.
Tempat-tempat yg sy lihat selalu adanya perokok ialah di kedai makan / warung / dimana-mana je lahh yg disifatkan tempat yg 'kurang formal'. Masalahnya akan timbul bile asap rokok ditiup angin dan menuju ke tempat org tidak merokok !


Tahukah anda wahai perokok sekalian, bahawa asap rokok yg anda bawa amat menyakitkan hidung sy !

Berdasarkan pengalaman sy apabila keadaan ini b'laku, terpakse sy menutup hidung m'gunakan tisu / m'gibas2 tgn supaya anda perokok tahu yg kehadiran anda amat tidak diundang !
Hahahahahaha.






2) Jangan buang puntung rokok merata- rata.

Kalu dah dpan mate ada tong sampah / ashray buang je lahh situ.
Nih belakang Blok Damai jadi mangse keadaan.

P/S: Blok Damai, refers to my hostel. Hostel lelaki yup! Semsas Hidup Berjasa :)


3) Jangan galakkan / mengajar orang lain merokok.
Adat berkawan. Ada kawan yg merokok, ada jgak yg tak merokok.
Tidak menjadi masalah nak kawan dengan sesiapa pon.
Tapi bagi yg merokok, merokoklah. Itu hak anda asalkan tidak menyusahkan orang lain dan jangan cuba mengajar kawan anda yg tidak merokok untuk turut sama merokok !

Kawan kawan jgak, kesihatan masing-masing. Boleh diterima tak ayat nih ? Hehehehe.


4) Anda rasa pasangan / kekasih anda suka orang merokok ?

Cuba tanya pasangan anda suka / tidak. Kalau mereka pon merokok, apa boleh buat. Konpem lah jawapannya sehati sejiwa. Kalau yg tak kisah, mungkin dia tak kisah apa yg akan t'jadi pada anda & mungkin juga dia sudah puas menasihati anda tapi anda buat tak kisah !

Masuk telinga kanan keluar telinga kiri. Hahahaha.


Anda seorang perokok? Anda bukan seorang perokok?
Tidak kira anda seorang perokok / tidak.

Jangan malu kemukakan pandangan dari perspektif anda :)




Wednesday, December 8, 2010

FLOWERS :)

Hmm, seronoknya kalau dapat bunga.



Tapi bab kate kwn sy, bunga mne boleh makan! Baik bgi kek/coklat/ cupcakes.
Betul jgak tuh !
Hahahahahaha :D

Wah, mcm-mcm bleh bg kat perempuan nih. Untung jd perempuan, Hehehehehe.

Paling popular - bunga ros, jgn yg plastik pnye yek!
- coklat, yg shape love tuh!
- teddy bear, lgi besar lgi bgos! Hahahahaha :D
- kotak muzik, for me, ta payah la bg sy yek Ajik ;P
- kek, Ajik belikn ntuk sy yg chocolate yek! Hehehehe.
- cupcakes, pastikn corak cupcakes tuh cute aww ! Jgn bg yg penyek !
















Ohh ! I miss you, Ajik.

Tuesday, December 7, 2010

CINTA DAN ANUGERAH


Hello :)

Beautiful evening,
nak story sket.

Sy ske tgok cter nih, CINTA DAN ANUGERAH.
Para pelakon:

*Nabila Syakieb sebagai Nabila/Yasmin
* Ashraf Sinclair sebagai Reza
* Miller sebagai Avian/Damar
* Yasmine Wildblood sebagai Aira
* Wilda Hamid sebagai Mini
* Richard Kevin sebagai Alvino
* Giovanni Yosafat Tobing sebagai Gio
* Luna Maya sebagai Luna
* Ibnu Jamil sebagai Bima
* Cut Sarra sebagai Saira
* Adipura sebagai Harris
* Tri Ningtyas sebagai Farida
* Vonny Cornelia sebagai Voni
* Teuku Mirza sebagai Krisna
* Marcell Darwin sebagai Aldi
* Raya Kohandi sebagai Saskia/Nabila palsu
* Asha Shara sebagai Hani
* Keith Foo sebagai Rama
* Adjie Pangestu sebagai Raffi
* Eva Anindhita sebagai Chyntia


Isnin - Jumaat, 5.30 petang.