Monday, March 26, 2012

ROAD TOUR

Assalamualaikumwarahmatullah :) 

Mata-mata kami sedang memerhati ^^V

Sihatkah anda semua ? Kalau sihat alhamdulillah. Lama saya menyepi kan ? Facebook entah kemana Twitter pon sama. Beberapa hari lepas result SPM baru lah saya on Twitter hanya Twitter okay. Muak tengok Facebook ! Sangat muaaaakkkkkkkkkkkkkkkk -,- Bagi yang dapat result tu tak kira okay or tak okay ke, bersyukur je apa yang kita dapat ehh. Insyaallah kita dapat sesuatu yang lebih baik pada masa hadapan. Jangan nangis-nangis & just chill :) Bagi yang dapat cemerlang gemilang terbilang tu jangan 'gong' sangat. Nanti saya gong-gong kan kamu kehkehkeh. 

Bagi bekas pelatih PLKN pula jangan bazirkan masa korang semua dengan enjoy semata-mata nak tebus hari-hari malang korang tu. Ambik lesen eh, ikut cakap saya ! Nanti korang senang nak pergi kemana-mana tanpa susahkan ibu bapak korang tu paham ? Contoh terdekat macam saya *bangga* 

Oh ye, kita ke segmen yang seterus. Semalam ada Karnival Mara tahu ? Dekat Zenith Hotel tu and macam-macam universiti & kolej lah buat promosi diaorang. Nak kasi laku kekononnyaaa ~ Jadi saya bersama rakan-rakan taulan saya (bajet ramai) merajinkan diri ke sana. First, pick up si Ahmad Afham  second, pick up Iman Amira (klik pada nama untuk maklumat lanjut) Mula-mula, saya yang drive then Si Apam ni teruja nak drive kereta Auto so bagi chance lah dekat dia bawak. Komen saya - Seram sejuk tengok dia bawak -_______________- Lepas ni, aku tak bagi dah kau bawak. Bagi orang yang berhemat macam aku ni okay ? Huhuhuhuhu 



"Jangan Jadikan Jalan Raya Tempat Berlumba" dan "Stop on Red Lights (Berhenti Pada Lampu Isyarat Merah) "

 Pandu Cermat Dan Jelaskan Saman Tertunggak


Pesanan itu dibawa oleh: Pemandu berhemat seperti Siti Asiah & Ahmad Afham kehkehkeh. 

Sunday, March 18, 2012

EXPRESSION

Assalamualaikum. Oh ye, harini saya takde mood nak menaip. Sorry :')


I really believe you were the greatest thing that ever happened to me. I want us to be that couple that really does stay together. Where everyone is like "Wow, they're still together ?!" I never want to stop falling in love with you. And I want to be able to look beside me and have you next to me, anywhere that life decides to take me. I love you so much.

Phone-I love those conservations that last until the early morning. The ones where both of us sacrifice sleep to listen each others groggy voices. The ones that never have an awkward silence. The ones that make me feel like I'm with you. The ones that are responsible for me being sleep deprived. Those types of conservations are the best. Waiting all day for that one phone call from that one special person. And that's you. 

Facebook always ask me What's on your mind ? I answer- You, always you.

Good morning texts are just so nice to receive. Just the thought of someone thinking about you when they wake up, or waiting for you to wake up and talk to them is nice. It's cute to know that someone wanted you to sleep well or wake up. It's just a good feeling to, in a way, be looked over. It's a nice feeling to know you're in someone's thoughts.

I find it cute when the person you like texts you good morning/afternoon/evening or calls you. Leave you messages. Checks up on you every time just to see if you're alright, gets worried about you and everything. I actually don't find that annoying. I know some people do feel suffocated. But I love it when someone does that. Keeps me smiling for days. It just shows, that you're thinking about me and you care

I won't say I'll never hurt you. Chances are I will. I'll make mistakes. I'll break promises. I'll fight with you. I'll make you not want to be with me anymore. But even so, I will always learn from my mistakes. I'll never give up on us. I'll always apologize. I'll always love you. I'm not perfect. I never will be. But I also don't want to be dishonest and promise you things I can't keep. I'd rather show you my faults and try to make up for them.

Lasting relationship. Yeah, everyone wants it, and me, honestly, I want us to last. I just don't want to have a great couple of months with you and then it's over ! I don't want to experience the feelings of being lost and hurt all over again. I just wanna be with you all the time, no matter what happens, no matter what challenges, or how hard our situation is, we'll keep fighting for our love.

Sorry for everything for what had happen. I just sit and type all these about what I feel, who's care about my problems and feelings ? My wish- I hope you'll be my bestfriend too even you're someone special to me. Sorry if my language is bad. I'm still learning :') 

For you- I can't promise you a perfect relationship, but I promise I'll stay as long as you're trying. You know what I mean :') 



BIG GIRLS NOW

Be a 'drebar' to this kiddo girl- Iman Amira. Heading to Trutti Frutti semalam :)

Assalamualaikumwarahmatullah, apa khabar semua ? Sihat ? Makin cantik ? Makin comel ? Makin gemuk ? Makin kering ? Makin pendek ? Oh nononono~ Makin makin ? Alhamdulillah atas apa pon kondisi anda semua sekarang. Semoga berbahagia okay :) Esok dah 19hb. Cepat kan masa ni ? Lagi 3 hari nak dapat result for those yang menjadi penganggur SPM sementara. Insyaallah, we'll get want we want if we pray for it. God always listen to us :') Alwayssssssssss. 

To be honest, saya cuak jugak lah nak ambil result this 21 March. Tapi belum lagi terasa getaran  yang hebat masa ni cewahhhhhhhhhh~ Kita tunggu lah 21hb ni, memang terasa lah macam mana. Apa yang tak nak dirasa pon akan rasa. Okay, otak saya dah bercelaru gara-gara result. Ya Allah.

Saya nak bagi ucapan sikit, terima kasih yang tak terhingga kepada Iman Amira kerana sudi bersama saya semalam hehehehe. Tapi apa pun saya dengan jayanya telah menjadi driver kepada seorang kawan saya and she's the first merasa saya memandu. Awesome tak saya memandu ? Hurhurhur *angkat kening*


Craving for a big Trutti Frutti, so gooddddddddddddddddd !

Impian saya masa mula-mula dapat lesen on 22 February 2012 (cantik kan tarikh tu) -Saya teringin nak bawak someone ni pergi jalan-jalan. Insyaallah someday it'll be a reality, hope so :') Saya harap dia ingat akan saya seperti mana saya sentiasa ingat pada dia. 

143 <-Big love for you :') 



Saturday, March 10, 2012

JOM LEPAK ? OR LEPAK JOM ?

Assalamualaikum


Jangan cuba sesiapa yang under 18 tahun. Golongan profesional sahaja okay ?

Dulu laju je nak taip entri baru, sekarang ? Hampeeeeeh ! Dulu bertimbun je nak cerita yang nak dikongsi, sekarang ? Jangan harap lah. Dulu semangat nak log in ke sini, sekarang ? Semangat jugak, semangat nak dengar lagu dekat blog ni. Sedap kan ? Tak payah nak pergi youtube pon. Dulu rajin je fikir nak cakap pasal apa, sekarang ? Malas, sebab tak sekolah huhuhuhuhu *sambung sendiri 'huhu' anda* Jangan salahkan jiran sebelah rumah sidai baju pukul 7 pagi, salahkan diri sendiri sebab umur dah 18 tahun. Fuyoh, ai masih belasan duh. BELASAN k BELASAN ahaks~

Dulu rajin je nak lepak dengan kawan-kawan zaman sekolah rendah, sekarang ? Satu perkataan: kasihan. Rasa excited/teruja itu timbul bila Wan Haziq turut serta menjayakan sesi hangout menghangout ni. Kalau dia takde, tak ke manalah saya hurhurhurhur. Nak tahu sebab apa ? Sebab ? Sebab dia lah yang akan sponsor everything bak kata pepatah 'dari hujung rambut ke hujung kaki' ecececece. 


Siapa lebih hebat ?

Baideway, nak bagitahu..... kemungkinan besar saya akan kurang blogging dan kemungkinan kecil saya hanya tipu. Cis, apa kena entah dengan diri ini. Kadang betul, kadang kurang, kadang terlebih betul. Masalah betul, rasanya diri ini perlukan belaian kot. Belaian shopping dari Haziq ke hehehehehehehehehe. 'Semalam duit bertimbun tak ingat nak pau sikit'-dedicated to Haziq. Peaceeeee ^^V 

*Lupa* Okay teringat balik. Terima kasih Wan Haziq sebab selama ni awak telah tanggung semua kos-kos seperti wayang,shopping, makan & minum, teksi :) Teksi tu sebenarnya dari Megamall ke CapitalMall or sebaliknya. Saya dah cakap dah saya sebenarnya princess sebab saya tak boleh kena panas, tanya Haziq kalau korang tak percaya jangan nak mengorat sudah! Bagi amaran awal-awal. 


Muka putih bergaul dengan tak mandi lagi. Hahahaha (at Tree Under, Teluk Chempedak)

Terima kasih daun keladi, nanti kita dating lagi