Wednesday, April 4, 2012

WHEN I WAS LITTLE

Assalamualaikum & salam 1Malaysia :)

Wish you all a wonderfull day, how 'bout me ? No comment :') Feeling sad. So sad. Many problems I've been through. Kalau korang ada masalah, biasanya korang buat apa ? Tidur ? Tengok TV ? Mandi ? Me - Teringatkan kenangan lama :) 

Hello ! I'm Siti Asiah bt Abd Manan (soon my father will be 'Datuk' hahaha) The only princess to my Mom & Dad, a very lovely granddaughter to my Wan & Toki. A cute sister to my annoying brothers, Ahmad Roqi & Nu'man. A dreamer & shopaholic :) That's all about me. Here we go ! Born 0n 31st July 1994 *jangan lupa kasi hadiah hewhewhew* at Hospital Sultanah Zahirah. Berat lahir - 3.55 Kg Hahaha takde kerja ingat berat masa lahir :P




Album yang telah dibuat khas oleh parents since saya dilahirkan :)
Adik-adik saya takde album khas seperti mana saya ada hahaha padan muka !


Oh ye, saya yang botak putih tu ^^V Hahaha, ni genetik mak saya turun ke saya. Dulu masa dia kecik pon dia botak, last-last dapat ke saya wabak botak dia tu. Nasib baik masa kecik je, sekarang rambut dah lebat okay, lebat ! Trust me :) Yang meniarap sebelah saya tu nama dia Noor Aishah, mak kitaorang rapat sangat. That's why nama kitaorang pon dekat sama je - Asiah & Aishah. Baideway, dia dah kahwin ssssshhhh rahsia negara okay ? hurhurhur.


 
Princess's Abah nak belajar berjalan hooyeah !

Since saya dilahirkan, nenek saya (Wan) yang jagakan saya siang malam. Macam nenek saya pulak yang maknya. Nak tahu kenapa ? Sebab mak saya tak reti nak jaga baby ni, anak pertama lah kan kan kan. Takde exprience lagi hewhewhew. Nenek saya cakap masa saya baby dulu siang malam menangis je, dah pening nak buat apa. Hahaha. So dia bawak saya pergi dekat Ustaz, so Ustaz tu buat lah pape yang patut kan. Lama-lama tu dah okay, alhamdulillah. Kalau tak tangisan saya je dalam rumah tu kalah TV & radio hahahaha. Sekarang ? Kuat menangis lagi. Ssshhhh rahsia kita-kita je okay ? Entah mengapa entah lah, saya pon tak paham dengan saya ni. Touching sangat ^^V 


Muka innocent konon ececece comel gitu. Geram pulak aku tengok hahaha :D

And satu lagi, nenek & mak saya cakap orang yang paling teruja & suka sekali ialah Abah sebab dia ni suka dukung saya. Bawak ke hulur ke hilir. Dia suka baby girl je (oh patutlah dia tak boleh tengok baby girl) Adik-adik saya dulu takdenya dia nak teruja sebagaimana dia teruja tengok saya hahaha. That's why saya lebih rapat dengan dia & nak tahu ? Dia selalu cubit pipi saya hingga sekarang. Okay, saya malu. 


Gaya Fotogenik dah :P *masa ni dah besar sikit*

Muka saya masa kecik dulu selalu bertempek-tempek dengan bedak sejuk yang nenek saya buat sendiri. Dah azali putih masa lahir, bertambah pulak dengan tempekan bedak sejuk. Gaya alien ku tengok hahaha. Korang nak tengok ? Jengjenjeng ~

Bibir yang merah tu penting, cun tak saya ? :P


Dah nampak dah ? 24hours saya hidup dengan bedak sejuk tu. 
Lihat pipi tu geramnya ^_^

Sekarang pon saya still amalkan bedak sejuk tu, tapi saya pakai yang nenek saya buat. Sebab ia menjadi, kulit jadi licin. Kalau yang korang beli di kedai tu, saya rasa tak menjadi mana sebab macam-macam mende dia campurkan. Habis je stock bedak sejuk, saya roger nenek saya suruh hantar. Biasanya auntie saya lah yang selalu hantarkan :) Insyaallah, saya akan teruskan amalan ini. 


Berat 3.55 Kg, nampak berat tak ? Muka suci tu :D

Bila tengok gambar-gambar masa saya baby dulu, saya ni ada gaya boleh jadi model. Fotogenik gituuuuuuu ~ Sekarang ? Gambar tak fotogenik langsung hahaha fotogedik campur dengan fotoberangan adalah huhuhuhuhuhuhu *sambung 'huhu' sampai esok pagi* 


Ehem-ehem, amacam ? *yang tidur tu bapak sedare saya*


Yang ni lagi cool kan ? hahaha 


Ini lagi rockkkk ! Hahahaha

Sebenarnya saya tak ingat apa motif & siapa yang snap-snapkan semua gambar ni. Saya rasa ada di kalangan family saya yang kenakan saya ni. Haih. Banyak lagi gambar macam ni, tapi malu lah nak upload semua. Saya ni bukannya rock sangat hehehehe. Baideway, layan je semua gambar kat bawah ni, saya tak tahu nak story mory apa lagi. Tunggu idea jap. Hahahahaha


Abah tak handsome, mujur aku handsome. Hahaha :D

Jom main sama-sama dengan saya ^^V

Aaaaaaaaa ? 

Omey tak saya ? Mata bulat tu :P

Saya hisap susu, pakai kasut tu. Kau ado ? Hahaha

Ini lah nenek saya. Masa tu dia 40an baru, muka muda tu. 
Muda-muda dah dapat cucu. Mak aku sekarang dah 43 tahun, cucu pon takde lagi. Sabar ye, tunggu princess Siti kahwin dulu :P

Kecik-kecik dulu, saya ni bergaya jugak hahaha. Baju-baju semuanya nenek saya yang selalu belikan, Toki juga, parents, bapak-bapak sedare. Maklumlah, sorang je baby dalam rumah tu dulu. Jadi semua orang sayang, macam-macam dapat. Hahahaha. Sekarang ? Dapat je, alhamdulillah :)

Tuck-in tu hahaha :D

Tuck-in lagi. Style tak ? *Ohye, sebelah tu Ayie (abang Aishah)*

Amacam ? Ada bran. Hahaha

Belaka kuning wooow ! Baju & seluar ni, Toki saya yang belikan :)
Location picture taken at Pantai Batu Buruk. Sungguh fotogenik :D

Best kan bila kita kenangkan zaman kita baby & kanak-kanak dulu. Semuanya happy-happy je. Ada sesiapa jual mesin masa tak ? Tolong reka please demi saya. Saya nak pinjam sekejap. Saya nak jadi baby balik. Sweetest memories, bring me back the memories. Make me feel always happy please. I wanna be happy again like when I was a little. 

Hey you ! Bring my happiness back ! HAHAHA

p/s: Gambar tak berapa clear, kalau ada something atas muka saya tu bukan real okay. Album dah uzur & lama, macam-macam habuk terlekat. Hope you enjoy reading :) 

Sunday, April 1, 2012

LOVEY DOVEY ♥

Assalamualaikum & selamat malam :) Sihat ? Alhamdulillah. Saya pon sihat hewhewhew ~ Berkurun lama saya tak update blog (berkurun lah sangat kan). I wanna say sorry to Lailie (klik pada nama untuk tumbesaran) sebab saya ada janji dengan dia nak update blog, tapi saya tak buat sampai ayah dia dah berjanggut (dia cakap). Encik Haziq saya pon dah bising-bising suruh update tapi tak update-update jugak. Kerja dia mengejar tweet limit je dekat Twitter  (klik untuk kenal dengan princess) Sorry Haziq, you tahu I ni malas orangnye tapi semangat berkobar-kobar datang bila you yang suruhkan ^^V 

Back to my story line bebeh. Esok dah April right ? Nak tahu tak bulan March haritu dua kali kot kami jumpa untuk lepaskan rindu masing-masing. 9hb & 26hb March 2012, tapi yang sekarang ni saya nak cakap aktiviti on 26hb tu. Yang 9hb saya dah lama post, jenguk-jenguk kat bawah ni untuk maklumat lanjut sekiannnn ~ 



Siapakah kami ? Cuba anda teka. Oh ye, saya yang jadi driver :)

26hb March - Kami tak expect pon dapat jumpa. Saya dengan jadual padat kena ambik adik-adik balik sekolahnya. At last dapat keluar even sampai dalam pukul 3.15 pm macam tu. Dia tunggu saya depan entrance, oh sweet *fainted* Then, pick up dia sebab saya takut nak pergi parking sensorang seriously -____- Mana tahu orang-orang ada hati nak culik kan jadi kenalah beware ! Ditemani oleh orang tersayang dah rasa cukup selamat Lelaki yang baik dia akan jaga kita kan, siapa setuju ? 



Please be jelly please :P

Mission completed ! Jyeahhh, akhirnya saya dapat menjadi driver to Haziq. Ohye, dia takde lesen *whisper* Sssshhhh, rahsia negara tahu. Lepas parking & kunci kereta, we're heading to Capital Mall (nama dulu- East Cost Mall) Mata saya meliar-liar mencari kasut bercolor-color yang menjadi igauan. Yesss, memang saya dah ada satu - hot pink color. Tapi biasalah perempuan, dah minat itu ini ada hati nak kumpul banyak-banyak. With Haziq by my side & his wallet was so handsome-handsome just like his face, I can manage get my dream comes trueeeee ~ 


Alhamdulillah, my honey bee bought me this blue shoes ♥ 
I told you already, his wallet always look handsome bhahahahaha.


Lalu depan Hush Puppies, saya tunjuk yang itu ini *acting like a kiddo girl plus comel* Haziq dengan patiently memujuk-mujuk supaya sayangkan duit dia. Hati berkata 'Cehhh kedekut, tak pernah you kedekut macam ni, takpe-takpe. Birthday I kena bagi awesomeee gitu'  Hehehehe. 
Baideway, this shoes pon dah cost berapa & I really appreciate it. Banyak dah you spend your money just to look your girlfriend happy :') Thanks love  


Masa nak pilih kasut pon satu hal, saya ni suka color-color yang terang-benderang. Haziq patiently follow & bagi tahu pendapat dia about the shoes yang saya tunjukkan. Finally, he liked this shoes. Pilih saiz yang sesuai then dia pergi bayar. So sweet, I wish he'll be my husband Sambil tunggu promoter cari kasut tu, kitaorang snap-snap gambar. I'm addicted with camera :) Well, woman right. 



Told ya, we're having fun taking pictures sambil-sambil tunggu kasut datang.
A lot of pictures, takkan nak upload semua right ? I'm not that hot LOL.


Habis berjalan ke sana ke mari, my stomach begging-begging untuk diisikan. So, we're heading not rushing bhahahaha to Sri Affa Restaurant. It's my family fav restaurant. 


While waiting for the food. 


Waiter, order please. Char Kuew Teow satu, vanilla milk shake satu & chocolate milk shake satu. Why satu je makanan ? Sebab Haziq taknak, pelik kan ? Tak lapar apa pengarang jantungku ini ? When I ask, he said this- 'Tengok awak makan pon dah buat saya kenyang' Ouh well, Imma gonna melting right now right here ^_^ 




Kenapa dengan baju-baju ni ? 



Nampak tak baju-baju tu ? Special delivery from Haziq to whom ? To his cute princess lah, ME ! Dia bagi masa dalam kereta. Baju-baju tu dia beli masa dia pergi Indonesia. Wooahh, thanks for always remember me wherever you are Glad to have you, alhamdulillah :') 






Sibuk, nak tangkap gambar sorang pon sempat dia mencelah bhahahahaha.



To my readers, pray for us that we'll always stick together how matter what happen. And pray for us to always love each other & happy always. Insyaallah, aminnn ~ 

You're my King to my heart